Buffon, čovjek koji je govorio djelima a ne riječima

Iskrene suze jednog od najvećih ikad

Buffon, čovjek koji je govorio djelima a ne riječima

D. Vejo

San o tome da se popne na krov Evrope sa Italijom, sinoć je ugašen jednom od najboljih golmana svijeta Gianluigiju Buffonu a kao glavni krivac za to je selekcija Njemačke.

Na svakoj utakmici davao je svoj maksimum i uvijek je bio pun vedrog duha i volje, pa tako je bilo i sinoć. Usljedili su ti kobni jedanaesterci koje Italijani nisu u potpunosti realizovali.

Hector Jonas to je čovjek koji je po mnogima najboljeg golmana koji je ikad kročio na travnate podloge, bacio na koljena. Nakon meča, Italijan nije mogao da krije emocije. Suze su stizale jedna za drugom. S toga, odlučio je da pošalje jasnu poruku svim navijačima.

"Nismo imali vjetar u leđa. Mnogi su nas otpisali, govorili su ako prođemo grupu da će biti dobro, ali eto mi dođošmo do četvrtfinala. Borili smo se. Osjećam bol i kajanje da nismo dali sve od sebe i da smo zbog toga izgubili. Bili smo na korak od velikog podviga, ali sreća nam je okrenula leđa. Najviše mi je žao onih koji su uvijek bili tu. Mi smo ratnici koji su pali, a bili smo tako kompaktni. Oprostite", rekao je za čuvar mreže Azzurra, Gianluigi Buffon. 

Sigurno da ostaje žal za propuštenom prilikom, ali ipak ovaj iskusni golman može se pohvaliti činjenicom da je sa Italijom pokorio svijet i da je to nešto što mnogi sanjaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi