Emotivni Wenger: Odbio sam United jer volim Arsenal

Francuz poštuje Topnike

Emotivni Wenger: Odbio sam United jer volim Arsenal

E. Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger imao je priliku da ode u Manchester United, ali je istu odbio.

Bilo je to 2002. godine, kada je Wenger dobio šansu da naslijedi Sir Alexa Fergusona, no francuski stručnjak odbio je da ide na Old Trafford.

"Ostao sam jer sam oduvijek bio sretan ovdje - sretniji nego što su ljudi  bili sretni sa mnom. Volim vrijednosti ovog kluba i za mene je to najvažnije", kazao je poprilično emotivno Wenger.

"Jednog dana bilo bi dobro razgovarati o evoluciju dvaju klubova. Uvijek se pitam: Da, naravno, United je atraktivan klub, ali jesam li ja sretan ovdje? Da, jesam", dodaje Wenger.

"Uvijek sam povjerljiva osoba - jednog dana ću možda otkriti sve kontakte koje sam imao tokom svog boravka u Arsenalu i mogao bih napisati nekoliko poglavlja. Pitajte Martina Edwardsa o tome", ističe Francuz, koji je odbio više ponuda tokom karijere provedene na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izdvojio je još jednu zanimljivu stvar: "Kada sam stigao u Arsenal, imali smo 80 ljudi, a danas ih je 700. Ponekad prolazim kroz klub i neke ljude znam, a većinu ih više i ne poznajem".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi