Empoli ponovo slavio, Krunić asistent

Serie B, 26. kolo

Empoli ponovo slavio, Krunić asistent

Povremeni reprezentativac BiH Rade Krunić upisao je danas asistenciju u uvjerljivoj pobjedi Empolija.

Empoli je u okviru 26. kola Serie B na domaćem terenu slavio nad Parmom s uvjerljivih 4:0, te tako nastavio krupnim koracima koračati ka ekspresnom povratku elitni razred italijanskog fudbala. 

Na prvi gol se čekalo do 13. minute, kada je vodstvo Empoliju donio Donnarumma, da bi potom isti igrač nakon asistencije našeg Krunića udvostručio prednost domaćeg tima.

Ofanzivna igra Empolija viđena je i u nastavku utakmice, pa tako već u petoj minuti nastavka Empoli zahvaljujući Caputu stiže do trećeg pogotka na utakmici. Konačnih 4:0 je u sudijskoj nadoknati drugog poluvremena postavio Maietta.

U Seriji B Empoli je trenutno vodeći tim sa 49 osvojenih bodova, dok je Parma na osmoj poziciji sa 12 manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti