Prgavom Turčinu servirana žestoka osveta od cijelog tima: "Neka mi Allah srce iščupa ako sam..."

Napravio je glupost i to je skupo platio

Prgavom Turčinu servirana žestoka osveta od cijelog tima: "Neka mi Allah srce iščupa ako sam..."

Admin Čaušević

Iako se smatra igračkom legendom u svojoj zemlji zauvijek je etiketiran zbog sramotnog čina kojeg je napravio i servirana mu je bolna osveta od strane cijelog jednog tima. 

Vjerovatno ne postoji ljubitelj fudbala da nije čuo za Emrea Belezoglua, bivšeg turskog reprezentativnca i nekadašnjeg člana brojnih turskih klubova, ali i Intera i Newcastle Uniteda.

Belezoglu je u aprilu 2012. godine napravio jedan od najsramotnijih gestova u historiji fudbala. Bilo je to na meču turskog play-offa između Fenerbahcea i Trabzsonspora.

Didier Zokora, tadašnji član Trabzonspora, je napravio faul nad turskim veznjakom poslije čega je uslijedilo vrijeđenja zbog kojeg Belezoglu i dana danas nije saprao svoj obraz.

Zokora se Emreu osvetio na brutalan način

Naime, Belezgolu je Zokoru nazvao "je*enim crnecem", što se jasno moglo vidjeti na snimku.

"Ovo je prvi put da mi se dogodi nešto ovako, pa on ima saigrače iz Afrike, ne razumijem šta mu je bilo. Svi su protiv rasizma. Nadam se da ovo neće proći nekažnjeno", kazao je tada Zokora.

Oglasi

Uslijedila je brza reakcija Emrea. Negirao je da je rasista i čak je poželio da mu Bog odume život ako je uvrijedio Zokoru.

"U turskoj kulturi nema mjesta za rasiam, to je grijeh. Ako u meni postoji i zrnce rasizma, neka mi Allah iščupa srce iz grudi", kazao je Emre medijima.

"Nisam se Zokori obratio rasističkim rečima. Dobacio sam mu nešto što sam naučio u Engleskoj, što također smatram neprimjerenim", dodao je Emre.

Belezgolu je kažnjen sa dvije utakmice neigranja te je optužen za rasizam. Ipak, osveta je stigla na narednoj utakmici između Fenerbhacea i Trabzonspora.

Zokora se prije meča nije želio pozdraviti sa turskom veznjakom, a tokom cijelog meča praktično svi igrači Trabzonspora su udarali Emrea i pravili grube prekršaje nad njim.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, najžešću osvetu je servirao Zokora koji je iz sve snage nogom udario Emrea u međunožje. Za taj start prošao je sa žutim kartonom, a mnogi su opravdali njegov potez.

Ubrzo se Emre našao i na optuženičkoj klupi. Kažnjen je sa dva i pol mjeseca uslovno zbog bog uvreda na religioznoj, rasnoj i etničkoj osnovi. Reklo bi se, pravda je zadovoljena koliko-toliko.

Top Komentari

VenamaHrabrih
malo allaha + malo goozova = ss.bs
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi