Poznati fudbaler nakon 17 dana u novom timu završio karijeru - Klub saznao na društvenim mrežama
Neobičan način da se završi fudbalska karijera. Turski fudbaler je to napravio putem Instagrama (Foto: Instagram)

Neobična odluka

Poznati fudbaler nakon 17 dana u novom timu završio karijeru - Klub saznao na društvenim mrežama

Midhat Šljivak

Poznati turski fudbaler Emre Čolak (31) objavio je na društvenim mrežama kako završava karijeru nakon samo 17 dana u španskom klubu Intercity, a ovaj potez iznenadio je i čelnike kluba koji su za sve saznali na Instagramu.

Emre Čolak poznati je turski fudbaler koji iza sebe ima veliko iskustvo igranja u Turskoj i Španiji.

Povremeni reprezentativac Turske nedavno je postao član španskog niželigaša Intercityja. Stigao je prije 17 dana i tokom vikenda je debitovao odigravši pola sata u pobjedi nad Bilbao Athleticom (1:0).

Nakon ove utakmice na Instagram je postavio story u kojem se oprašta od fudbala. Šokirao je apsolutno sve.

"Napuštam fudbal. Zahvalan sam Bogu na svemu i od danas želim da se posvetim svojoj porodici. Život je ispred nas i želim ga provesti sa svojim najdražim", napisao je Čolak na Instagramu.

Oglasi

Klub nije znao da će se ovo desiti. I oni su kao i svi ostali za odluku saznali putem društvenih mreža. Igrač im ništa nije javio.

"Saznali smo preko Instagrama. Ostali smo iznenađeni jer nam ništa nije rekao. Ne znam je li eventualno povezano sa zemljotresom u Turskoj. Ništa još nije zvanično, razgovaraju s njim", govori za Marcu izvor iz kluba.

Njegova Instagram priča je ubrzo izbrisana. Klub je uvjeren da je u pitanju neka greška jer je 'odluku' objavio u ranim jutarnjim satima.

Emre Čolak je u tim iz Alicante stigao krajem januara. Trebao je biti veliko pojačanje u ostatku sezone i potpisao je ugovor do kraja ove sezone.

Oglasi

Radi se o fudbaleru koji ima 31 godinu i koji je četiri puta oblačio dres reprezentacije Turske, a igrao je u itekako poznatim klubovima.

Čolak je prošao sve omladinske kategorije istanbulskog velikana Galatasaraya. Za prvi tim je igrao šest godina, a zatim je otišao u Španiju gdje je nastupao za Deportivo La Corunu.

U protekle dvije godine često je mijenjao klubove u Turskoj. Igrao je čak za četiri tima među kojima su Karagumruk, Hatayspor, Bašakšehir i Goztepe.

Šta mu se desilo protekle noći i zašto je saopštio da završava karijeru vjerovatno ćemo saznati jako brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti