Slomljeni otac fudbalera koji osvaja svijet: "Izgubio" je sina, ali se osigurao do kraja života

Život mu više neće biti isti

Slomljeni otac fudbalera koji osvaja svijet: "Izgubio" je sina, ali se osigurao do kraja života

Admin Čaušević

Roditelji su vrlo često ti koji u svojim rukama drže sudbinu svoje djece, posebno se to odnosi na mlade i talentovane sportiste. Nekad su roditelji potpuno realni u svojim očekivanjima, dok ima i onih koji pretjeraju pa nekad nepromišljenim potezima sinovima ili kćerkama unište snove. 

Svaki roditelj želi najbolje svom djetetu, ali u današnje vrijeme kada su u svijetu fudbala vrti ogroman novac previsoke ambicije i pohlepa vrlo često znaju izazvati kontraefekat.

Ipak, u svemu ima pozitivnih primjera. Posljednji se desio prije nekoliko dana kada je otac poslao sina u daleki svijet, ali i riješio svoju materijalnu situaciju do kraja života.

Sredinom sedmice dogovoren je jedan od najvećih transfera ove godine. Prema mnogim najveći talenat svijeta je odlučio za koga će igrati i to nakon što je na sve pristao njegov otac.

U transferu vrijednom 60 miliona eura Endrick je prešao iz Palmeirasa u Real Madrid, a Kraljevima će se pridružiti 2024. godine i to nakon što postane punoljetan.

Oglasi

Internetom je počela kružiti fotografija Brazilčevog oca Douglasa koji se srušio nakon najvažnije potpisa u karijeri. Od silnih emocija spustio je glavu na stol i tako ostao nekoliko minuta.

"U sezoni 2015/2016 sam pravio našu kuću od gipsa. Nosio sam broj 16 Palemirasa, a 2022. godine moj sin debituje u profesionalnom fudbalu sa istim tim brojem u dresu istog kluba", poručio je Douglas uz objavljenu fotografiju na internetu.

Zbog svega kroz šta je prošao ne čudi zašto se Silva slomio nakon potpisa koji će njemu i njegovoj porodici donijeti materijalnu sigurnost do kraja života.

"Zahvaljujem Palmeirasu, prvaku Južne Amerike i klubu mog srca, što mi je ponudio sve što je potrebno da postanem ono što sam danas, pomogao da ostvarim svoje snove i poštovao moje želje i želje moje porodice", poručio je 16-godišnjak nakon potpisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Endrick je samo jedan u nizu Brazilaca koje je Real "regrutovao" kao tinedjžere pošto je prije ovog napadača isto postupio sa Viniciusom i Rodrygom koji su sada među najvažnijim igračima Reala.

Ovog velikog talenta su u svojim redovima željeli još vidjeti Chelsea i Barcelona, ali njegova jedina želja bio je Real Madrid što dovoljno govori koliko visoko Kraljevi kotiraju u svijetu fudbala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti