Real ga je platio 70 miliona eura, a on "zaglavio" - svi se pištaju šta mu se dešava

Bez gola na 12 uzastopnih utakmica

Real ga je platio 70 miliona eura, a on "zaglavio" - svi se pištaju šta mu se dešava

E. Škorić

Real Madrid je u poršlosti uglavnom pogađao sa odabirom talentovanih igrača iz Južne Amerike, a nadaju se da će to biti slučaj i sa mladom zvijezdom Palmeirasa.

Endrick se smatra jednim od najvećih talenata nove generacije. Prošle se godine, unatoč samo 16 godina, jako dobro iskazao u brazilskoj Serie A. Odigrao je sedam utakmica u kojima je postigao tri gola, postavši najmlađi strijelac u povijesti lige.

Nije ni čudo što je privukao interes Real Madrida. Španski prvak je već u decembru 2022. finalizirao ugovor, potrošivši oko 70 miliona eura. Brazilac će se pridružiti Realu u julu 2024. godine, kada će postati punoljetan.

No, španski mediji upozoravaju kako je Endrick "zaglavljen" i kako jednostavno ne liči na sebe otkako je saznao da ide u Madrid.

Brazilac je ove sezone upisao već 12 nastupa, ali još nije zabio. "Otkad je potpisao za Real, Endrick je izgubio nekadašnju učinkovitost. Ovo mu je 12. utakmica zaredom u kojoj nije načeo suparničku mrežu. Upisao je samo jednu asistenciju, a na travnjaku je ove sezone proveo 729 minuta. Endrick je zaglavljen", objavio je madridski list AS.

Prema preporuci španskog prvaka, Endrick više ne igra za mlade ekipe Palmeirasa. Sada se fokusira samo na igranje u seniorskoj momčadi, pod nadzorom trenera Abela Ferreire i njegovih saradnika.

Oglasi

Međutim, kako navode mediji, to bi moglo predstavljati preveliki pritisak na mladog Brazilca. "Tako je počela Endrickova sezona. Bilo je bljeskova, skupljenih minuta, ali golova, unatoč dobrim igrama, nema".

Iako je povjerenje u igrača trebalo ostati netaknuto, u posljednja dva susreta nokaut faze Campeonato Pauliste (prvenstvo države Sao Paulo) nije se pojavio na travnjaku. Propustio je četvrtfinale protiv Sao Bernarda SP (1-0) i polufinale protiv Ituana (1-0).

Da se Endrick ne može nositi s pritiskom i neučinkovitošću govori situacija u prvenstvenoj utakmici protiv Red Bull Bragantina (2-0). Zamijenjen je u 60. minuti, a dok je sjedio na klupi prekrio je lice majicom i briznuo u plač.

"Da, pokrio je lice jer je plakao. Endrick mora ostati miran. Niko ne voli kritiku. Na njemu je bio ogroman pritisak. Svi očekuju da zabije pet-šest golova. Pokušava se sam nositi s tim. Golovi će doći u pravom trenutku. Samo trebaš ostati smiren i nasmiješen", rekao je trener Palmeirasa i naglasio da ga ne brine mentalitet igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema pisanju AS-a, čelnici Reala također su mirni prema igraču. "Endrick ima samo 16 godina i dječak je koji je postao prava zvijezda. Ima tešku prtljagu na leđima s kojom se mora naučiti nositi. Oni koji ga najbolje poznaju uvjeravaju da ako postoji jedna stvar koja karakterizira Endricka, to je zrelost. Nekad moraš napraviti korak unazad da bi napravio dva koraka naprijed" - zaključili su.

Endrik je zaista jako mlad, tek će iduće godine biti punoljetan, ali golovi su ono što ga prodaje i sada kada je praktično prodan i dobro plaćen, mora da pokaže svoju vrijednost, ali prave stvari od njega se očekuju tek kada zaigra u dresu Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Molim novinara da objasni riječ pištaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi