Skauti dva velikana sinoć gledali najvećeg svjetskog talenta i ostali su očarani

Gdje će nastaviti karijeru

Skauti dva velikana sinoć gledali najvećeg svjetskog talenta i ostali su očarani

Esmer Oštraković

Pravi dijamant nalazi se u timu Palmeirasa, a naravno radi se o mladom Endricku koji je u posljednjim sedmicama prosto zaludio cijeli svijet.

To je prvi mladić iz Brazila koji je dobio viđe pažnje nego što je to bio slučaj sa Neymarom kada je igrao u svojoj zemlji.

Endrick ima ugovor sa Palmeirasom do 2025. godine i otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, a to nisu preveliki novci za velikane iz Evrope.

Palmeiras je sinoć na svom terenu dočekao ekipu Fortaleze, te je ostvario ubjeljivu pobjedu od 4:0, a četvrti gol postigao je upravo Endrick.

Bila je ovo veoma važna utakmica za ovog mladog nogometaša, jer su na utakmici bili skauti dva velikana iz Evrope, a radi se o Manchester Cityju i Real Madridu.

Oni su došli kako bi uživo pogledali, možda jednog od najvećih svjetskih talenata u posljednje vrijeme, jer su zainteresovani da ga dovedu u svoje redove i na kraju su ostali očarani njegovom izvedbom.

Oglasi

Kako prenosi ESPN, još uvijek nema pregovora sa bilo kojim klubom, ali je navodno Endrick rekao da je njegova želja Real Madrid.

Pojavila se informacija kako su predstavnici kluba razgovarali sa čelnicima PSG-a, ali od toga nema ništa, barem ne za sada.

Endrick još barem dvije godine neće moći napustiti Brazil jer je maloljetan, te tek sa osamnaest godina može da dođe u neki evropski klub.

Ipak, to ne smeta evropskim velikanima koji su itekako "zagrizli" za ovog mladog nogometaša i žele osigurati njegov potpis.

Ostaje da vidimo koji će klub izabrati ovaj mladi nogometaš, ali jasno je da ćemo ga u skorijoj budućnosti gledati u Evropi, a očekivanja od njega su zaista velika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti