Dobro zapamtite ovo ime: Brazilsko čudo od djeteta dalo naslutiti gdje želi nastaviti karijeru

Očigledno je želja Kraljevski klub

Dobro zapamtite ovo ime: Brazilsko čudo od djeteta dalo naslutiti gdje želi nastaviti karijeru

Eldar Ganibegović

Brazil je poznat kao nacija koja je uvijek davala velike fudbalske talente.

Čini se da je najveća zemlja Južne Amerike spremna u Evropu i fudbalske visine lansirati još jedno čudo od djeteta, a radi se o 16-godišnjem Endricku koji nastupa za Palmeiras.

Prije samo petnaestak dana on se dovodio u vezu s Barcelonom. On još uvijek nema upisane profesionalne minute, ali je potpisao ugovor sa Palmeirasom ovog ljeta, a u njemu postoji klauzula po kojoj može otići, a ta cifra iznosi 32 miliona eura.

Navodno je Barcelona bila spremna da to plati i pregovori su bili u poodmakloj fazi, no na kraju nije došlo do zvanične potvrde bilo kakvog dogovora.

Endrick je početkom godine pohvalno govorio o Barceloni, ali prema novoj izjavi koju je sada dao čini da bi ipak radije u rivalski klub. 

"To je klub u kojem su prošli mnogi igrači koji inspiršu mlade, poput Neymara, Ronalda, Rivalda, Romarija ili Ronaldinha. Svi dečki koji žele igrati u inostranstvu misle na Barcelonu zbog Neymara.

Oglasi

Ako ikad dođe dan da odem, možda će Barcelona biti opcija. Da, možda je to moj stil, ali pokušavam sve spojiti. I ravna igra i tiki-taka. Barcelona je jako dobra momčad.

Godine 2015. osvojila je Ligu prvaka s Xavijem, Iniestom i trojkom MSN u napadu. Bila je to spektakularna momčad, kakva se rijetko viđa", rekao je tada još 15-godišnji Endrick.

Ipak, sada izjavom daje naslutiti da mu je ipak veća želja Real Madrid, barem tako tvrde inostrani mediji.

Upitan koji mu je najdraži fudbaler na svijetu, Endrick se nije dvoumio i odabrao je zvijezdu "galaktikosa" umjesto Neymara iz PSG-a.

"Moj najdraži igrač na svijetu je Vinicius Jr. Očito je i Neymar nevjerojatan, ali više volim Viniciusa", rekao je Endrick, a prenosi Canal Plus.

Očigledno je samo pitanje vremena kada ćemo Endricka gledati u Evropi, a vidjet ćemo koji će klub na kraju biti prvi na cilju do njegovog potpisa. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Prevara kao Rodrigo goješ
1 8
axel42
Pa ovakav text ste pisali već par puta! Naravno da ćemo zapamtiti njegovo ime, kad se ponavljate ko papagaji! Endrick, Barcelona ili Real bla bla bla!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije