Energie bolji od Dresdena na otvaranju

2. Bundesliga, 1. kolo

Energie bolji od Dresdena na otvaranju

Edmir Škorić

U petak navečer kreće nova sezona 2. njemačke Bundeslige. Na programu su tri susreta, od kojih su dva već završena.

Pobjedom je u novu sezonu krenuo Energie Cottbus, koji je s 2:1 bio bolji od Dynama Dresdena. Filip Trojan je u završnici prvog dijela matirao domaćeg golmana, ali je Energie u nastavku preokrenuo rezultat u svoju korist. Prvo Daniel Adlung u 57. minuti pogađa za poravnanje, da bi, samo deset minuta kasnije, Dennis Sorensen postavio konačnih 2:1.

Nijemac bh. korijena Mustafa Kučuković nije ulazio u igru kod domaćih. Druga utakmica odigrala se u Frankfurtu, gdje je istoimeni domaćin remizirao sa Union Berlinom (1:1). Brazilac Silvio, pet minuta prije kraja, preciznim udarcem sa bijele tačke dovodi goste u vodstvo.

Alžirski napadač Karim Benyamina u 80. minuti pronalazi put do mreže gostiju iz Berlina za 1:1, što se ispostavio i konačan rezultat.

U toku je susret Furth - Frankfurt (domaći nakon 25 minuta vodili s 1:0), dok su preostali susreti 1. kola na programu sutra, u nedjelju i ponedjeljak.

2. Bundesliga, 1. kolo:

Frankfurt - Union Berlin 1:1
Energie Cottbus - Dynamo Dresden 2:1
Furth -Eintracht Fr. (u toku)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti