Još jedan Bosanac u Domžalama: Briljirao u Premijer ligi, pa otišao u Sloveniju

Enes Alić potpisao

Još jedan Bosanac u Domžalama: Briljirao u Premijer ligi, pa otišao u Sloveniju

E. Škorić

Povećana je kolonija bh. nogometaša u Sloveniji.

Sjajni lijevi bek Enes Alić napustio je FK Mladost Doboj Kakanj i karijeru nastavlja u Domžalama.

21-godišnjak se smatrao najboljim lijevim bočnim u Premijer ligi, ali je bilo jasno da neće ostati u Mladosti nakon što je ovaj tim ostao bez licence i na taj način je uskraćen za igranje u elitnom rangu bh. nogometa.

Alić je danas potpisao ugovor s Domžalama do 2024. godine.

''Presretan sam! Ispred mene je novi izazov i jedva čekam da počne. Dolazak u Domžale veliki je korak naprijed, a želim u najkraćem roku opravdati povjerenje koje mi je ukazano. Ciljevi i ambicije kluba su dobro poznati. Napadamo vrh u prvenstvu, ići ćemo i u kupu do kraja. Za mene osobno evropsko natjecanje je nešto potpuno novo, ali uvjeren sam da ću sa svojim saigračima moći dobro da se nosim s tim izazovom", rekao je Alić.

On će nositi dres s brojem 30. Domžale su mu prvi klub u Sloveniji i oduševljen je onim što je vidio po dolasku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odmah sam primijetio da je to vrlo dobro organizirano okruženje. Dakle, prvi dojam je izvrstan. Posao se izvodi na vrlo visokoj razini, stručni štab je uvijek spreman pomoći, a igrači imaju praktički sve što nam treba. Zbog tog možemo biti maksimalno usredotočeni na igranje nogometa, a vjerujem da će tako biti i u budućnosti".

Imat će priliku da igra sa Senijadom Ibričićem, a tu su i Nermin Hodžić, Ajdin Mulalić i Arnel Jakupović.

Top Komentari

Husrefbeg22
Da je bilo pameti ko sto nije on bi sada bio igrac FK Sarajevo. Direktorice Sabrina, ne znam ko ce ti igrati i napad i odbranu svi sto valjaju igraci odose? Vrijeme je davno isteklo!
1 0
CrveniKakanj
Enese sretno, bit će i jača liga za koju godinu aBd. ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi