Sjajni lijevi bek napušta Mladost: Enes Alić seli u Sloveniju?

Dobre igre nisu ostale nezapažene

Sjajni lijevi bek napušta Mladost: Enes Alić seli u Sloveniju? · Saznajemo

E. Čaušević

Mladost do kraja sezone očekuje borba za opstanak u Premijer ligi, ali klub iz Doboja kod Kaknja dobio je nekoliko odličnih igrača koji su dobili šansu u ovoj sezoni.

Jedan od onih koji su ostavili odličan utisak u dosadašnjem dijelu prvenstva je i lijevi bek Enes Alić koji je ove sezone u dresu Mladosti imao nekoliko zaista odličnih nastupa.

Alić je u Mladost stigao na ljeto prošle godine iz češkog kluba SK Detmarovice i to je bio odličan potez za njega.

Ovaj 21-godišnji fudbaler koji je ponikao u visočkoj Bosni je privukao pažnju nekoliko klubova svojim odličnim igrama i čini se da će već na ljeto promijeniti sredinu i napustiti Mladost.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba Alić će na kraju ove sezone karijeru nastaviti u Sloveniji i to u ekipi Domžala. U ovaj klub ide kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s ekipom Mladost ovog ljeta.

Alić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 22 utakmice u Premijer ligi za ekipu Mladosti i postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

Oglasi

Svoje golove najviše je zabijao iz slobodnih udaraca zbog čega su mnogi poručili da je trenutno jedan od najboljih izvođača prekida u Premijer ligi.

Nedavno je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da je itekako zadovoljan svojom sezonom s obzirom da je prošlog ljeta stigao u Mladost na probu i onda je sve krenulo uzlaznom putanjom.

"Zadovoljan sam, došao sam na probu, a nakon toga je sve krenulo, postigao sam tri gola, ima i asistencija. Ali uvijek može biti bolje i nadam se tome", rekao je Alić nedavno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da je još kao omladinac napustio Bosnu iz Visokog i potpisao je za češki klub Frydek. No, nakon tri godine u Češkoj odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu i ispostavilo se da je to bio pravi potez za njega.

Enes Alić
Enes Alić FK Mladost Doboj Kakanj FK Mladost Doboj Kakanj Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
6 žutih kartona
1 crvenih kartona
3 asistencija
4 golova
Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Odličan igrač a ima samo 21 god, može napraviti puno u karijeri ako nastavi jako radit
12 0
Tas14
Bolje ga dovesti u Sarajevo da se rotira sa Pidrom.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi