Engleska bruji o čudu od djeteta i novom igraču Cityja

Engleska bruji o čudu od djeteta i novom igraču Cityja

Edmir Škorić

Finley Burns ima samo 13 godina, a već je potpisao bogati ugovor.

Manchester City platio je rekordnih 175.000 funti za trinaestogodišnjeg wonderkida Finelya Burnsa, koji je prethodno bio član Southenda.

Ovisno u njegovim budućim uspjesima, obeštećenje bi moglo da ide i na 250.000 funti.

Za talentovanog klinca zanimali su se još Liverpool, Chelsea i Aresnal, ali njegovi roditelji i klub su prihvatili ono što mu je ponudio City. Iako ima samo 13 godina, on je za U-16 tim Southenda pružao partije koje nisu protekle nezapaženo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stoga je City platio dobar iznos i to je rekord kada je u pitanju kupovina igrača njegovih godina. Nastavljat će se razvijati u Cityjevoj akademiji i čekati svoju šansu u budućnosti.

"On je sjajan dečko i iz mirne porodice, pa je sve riješeno mirnim putem i kako bi trebalo da bude. Njega su pratili brojni klubovi, ali vjerujemo da je ovo najbolji potez za njega", rekao je Riky Duncan, šef akademije u Southenda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi