Dramatična i umalo tragična scena na Wembleyu tokom meča Engleske i Hrvatske

Stižu prvi izvještaji

Dramatična i umalo tragična scena na Wembleyu tokom meča Engleske i Hrvatske

Admin Čaušević

Tokom utakmice Evropskog prvenstva između Engleske i Hrvatske umalo je došlo do tragedije. 

Jedan od navijača ozbiljno je povrijeđen nakon što je pao s tribine kultnog stadiona. Do nesreće je došlo na samom početku susreta.

"Vidjeli smo kako su njegove noge prešle preko barijere, a zatim je pao i udario na zemlju i nije se micao", rekao je jedan od navijača.

"Činilo se osoblju treba cijela vječnost da dođu do njega. Jedan dečko blizu nas koji je vidio sve je počeo da plače."

"Nisam vidio, ali neki od ljudi govore o čovjeku koji je pao. Bili su iztrumatizirani. Pao je s balkona na stolice. Mislim da se sve desilo na početku", dodao je drugi navijač.

Oglasi

Da je došlo do nezgode potvrdio je i glasnogovornik na stadionu Wembley: "Možemo potvrditi da je navijač pao s tribine odmah nakon početka."

"Na licu mjesta mu je ukazana pomoć i prebačen je u bolnicu s ozbiljnim povredama. Nastaviti ćemo raditi s UEFA-om da se slučaj istraži i dalje ćemo pratiti sitauciju", dodao je on.

Podsjećanja radi, Engleska je dobila meč s minimalnih 1:0. Domaći su bili bolji tokom većeg dijela meča i zasluženo su slavili. Gol odluke postigao je Raheem Sterling u drugom dijelu. 

Inače, za igrača utakmice izabran je uupravo strijelac jedinog gola na meču koji je dao i svoj komentar poslije susreta.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Dobar je osjećaj postići gol. Uvijek sam govorio ako na velikom takmičenju budem igrao na Wembleyu da moram zabiti i sjajan je osjećaj što sam to konačno uradio", kazao je fudbaler Manchester Cityja.

U drugom kolu Engleska igra protiv Škotske, dok će Hrvatska na megdan Češkoj. Ti susreti se igraju u petak, 18. juna.

Top Komentari

kobe24
Šta se dešava s ovog EU...
12 0
vence
ne može biti "na licu mjesta"... jedino tačno i ispravno je "na mjestu događaja".
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi