Produžeci na Wembleyju!
Foto - EPA

Borben meč u finalu EP-a

Produžeci na Wembleyju!

M. Šljivak

Prvak Evrope nije odlučen nakon 90 minuta igre na Wembleyju.

Rezultat između domaćina Engleske i Italije je 1:1, pa ćemo ime novog prvaka Evrope saznati nakon produžetaka ili penala.

Engleska je odlično otvorila utakmicu. Luke Shaw je zabio nakon odlične akcije za 1:0.

Nakon odličnog prvog poluvremena Englezi su u nastavku pali. Italija je preuzela kontrolu nad utakmicom, a u 67. minuti su stigli do zasluženog izjednačenja.

Leonardo Bonucci je odlično reagovao u kaznenom prostoru i iskoristio je neopreznost odbrane Engleske i zabio je za 1:1.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sada nam slijedi dodatnih 30 minuta i vidjet ćemo hoće li pobjednik biti poznat nakon produžetka ili će se izvoditi penali.

Italija čeka svoj drugi naslov prvaka Starog kontinenta, dok Engleska pokušava po prvi put uzeti trofej za najbolju selekciju Evrope.

Top Komentari

green_dragon
dobra tekma....iznenadio me Kane,moze lik igrat zadnjeg veznog....bar veceras igra 30 metara od svog gola
3 2
MethodMan
Forza Italija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti