Englezi večeras "neće ličiti na sebe"

Dosta promjena u prvih 11

Englezi večeras "neće ličiti na sebe"

Edmir Škorić

Engleska večeras dočekuje Wales u prijateljskom meču, a selektor Gareth Southgate najavio je velike promjene u prvih 11.

S obzirom na to da ovaj meč Englezima služi kao provjera, a Southgateu nudi mogućnost da vidi s čime sve raspolaže, odlučeno je da starteri budu neki nogometaši koji su oduševili u Premier ligi, a inače nisu u prvom planu kada su "ozbiljne" utakmice u pitanju.

Dominic Calvert-Lewin je oduševio na startu nove sezone Premier lige pogocima u dresu Evertona i on će biti starter u napadu, a pored njega će igrati Villin Jack Grealish i Southamptonov Danny Ings. Sva trojica su zaista fantastična na početku nove sezone.

Na golu će početi Nick Pope, a ispred će igrati Conor Coady, Michael Keane i Eric Dier ili Joe Gomez. Kieran Trippier će biti desni bek, lijevo Arsenalov Saka.

Harry Winks se očekuje u veznom redu, a ostatak prve postave Soutghate tek treba da odredi. U svakom slučaju, Englezi bez Harryja Kanea, Raheema Sterlinga i Jadona Sancha te Marcusa Rashforda.

Ipak, unatoč svim tim promjenama, ne možemo se oteti utisku da je Engleska i dalje veliki favorit, a to pokazuju i kvote u MOZZART kladionici.

Top Komentari

Penderinos
Reece James,Mount ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije