Spektakl na Anfieldu: Kloppovo miksanje sastava imalo pozitivan ishod
FOTO: EPA

Liga Kup: Dalje prošli Tottenham i Chelsea

Spektakl na Anfieldu: Kloppovo miksanje sastava imalo pozitivan ishod

Haris Zilić

Odigrana su preostala tri duela četvrtine finala engleskog Liga Kupa.

Spektakl je viđen na Anfieldu. Liverpool je u kombinovanom sastavu ugostio tim Leicestera, a Kloppovo miksanje je na kraju bilo sretno.

Vodio je Leicester sa 0:2 golovima Vardya u devetoj i 13. minuti. Oxlaide-Chmabrlain vraća nadu Liverpoolu golom u 19. minuti, ali Maddison u 33. minuti pogađa za 1:3.

U nastavku smo vidjeli još dva gola to u mreži gostiju. Prvo je strijelac bio Jota u 68. minuti susreta, a onda Minamino u petoj minuti sudijske nadoknade poravnava na 3:3 i odvodi meč na penal gdje se bolje snalaze Redsi, a penal odluke u šestoj seriji pogodio je Jota.

U londonskom duelu Tottenham je sa 2:1 savladao West Ham i prošao u polufinale, dok je Chelsea u kombinovanom sastavu sa 0:2 bio bolji od Brentforda.

Plasman u polufinale sinoć je osigurala i ekipa Arsenala savladavši Sunderland rezultatom 5:1.

Top Komentari

user1606950187
dugo jacu utakmicu nisam gledo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi