Englezi "kradu" mladu zvijezdu koju planiraju voditi na SP

Leon Bailey na meti Engleske

Englezi "kradu" mladu zvijezdu koju planiraju voditi na SP

Edmir Škorić

Engleska nogometna reprezentacija mogla bi dobiti veliko pojačanje za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Talentovani Jamajčanin Leon Bailey ima samo 20 godina i ove sezone je već dao nekoliko eurogolova u dresu Bayer Leverkusena, pa je na meti engleskih velikana koji žele da ga kupe na ljeto.

Kako Bailey, koji je sa Jamajke, posjeduje i pasoš Velike Britanije, pojavila se mogućnost da zaigra u dresu engleske reprezentacije u narednom periodu.

Otočki mediji tvrde da će u Engleskom nogometom savezu uraditi sve da u narednom periodu Bailey zaigra za Gordi albion, pa bi ova selekcija u Rusiji mogla da ima veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dvadesetogodišnji krilni igrač je rođen u Kingstonu, a dosad je odigrao tek jednu utakmicu za U23 selekciju Jamajke, a prije Bayera igrao je u Genku dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti