Englezi optužili igrača Cardiffa da je namjerno pomogao Liverpoolu da dođe do pobjede

Sve zbog jedne izjave

Englezi optužili igrača Cardiffa da je namjerno pomogao Liverpoolu da dođe do pobjede

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola jučer su u gostima pobijedili sa 2:0 Cardiff i tako nastavili put u borbi za osvajanje titule prvaka Engleske.

Redsi su se vratili na prvo mjesto sa dva boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje u odnosu na Liverpool. Klub s Anfielda jučer je uz dosta muke došao do pobjede i to najviše zahvaljujući defanzivcu domaćeg tima Seana Morrisona.

Naime, ovaj fudbaler je kod rezultata 1:0 za Liverpool imao nevjerovatnu priliku da izjednači rezultat na 1:1, ali nikome nije jasno kako je sa svega nekoliko metara promašio praznu mrežu.

Očajnu igru Morrison je zaokrušio pred sami kraj utakmice kada je skrivio penal nad Mohamedom Salahom. Penal je izveo James Milner koji je bez problema pogodio sa 2:0 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Međutim, mediji u Engleskoj danas bruje o Morrisonu i njegovoj očajnoj igri protiv Liverpoola i tvrde da je on imao veoma dobar razlog za to zbog svojih nekadašnjih izjava.

Iako se njegov tim bori za opstanak u društvu najboljih mnogi u Engleskoj smatraju da je Morrison namjerno promašio zicer, a nakon toga faulirao Salaha. Za dokaz su objavili njegovu izjavu od prošle sezone.

Naime, tada je Cardiff igrao u gostima protiv Liverpoola i izgubio sa 4:1, Morrison je nakon utakmice izjavio da još od malih nogu navija za Redse i da bi volio da oni budu prvaci Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih da Liverpool osvoji titulu. To bi bio fantastičan uspjeh za klub i cijeli grad. To je veoma slavan klub s velikom historijom. Bit će im teško zaustaviti Manchester City, ali oni će se boriti do samog kraja i siguran sam u to", rekao je tada Morrison.

Sigurno nije ni sanjao da će nešto više od godinu dana kasnije ova izjava biti glavna tema engleskih medija, te da će ga javnost optužiti da je namjerno odigrao lošu utakmicu i pomogao Liverpoolu da dođe do pobjede.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi