Englezi "spakovali" bod u kofere pred povratak kući

Nakon remija sa Kostarikom

Englezi "spakovali" bod u kofere pred povratak kući

U posljednjem kolu grupe H meč nez ikakvog rezultatskog značaja odigrala su reprezentacije Engleske i Kostarike, jednog od najvećih iznenanđenja ovogodišnjeg Mundijala, a meč je zvaršen najneatraktivnijim rezultatom - 0:0.

Susret u koji je Kostarika ušla sa osiguranim plasmanom u osminu finala bolje je otvorila ekipa koja je u prva dva kola osvojila maksimalnih šest bodova u "grupi smrti", a Englezim je prvi zaprijetio Joel Campbell. Odličan udarac fudbalera Arsenala, koji je u protekloj sezoni igrao na posudbi u grčkom Olympiakosu, iz 2. minute Cahill je skrenuo u korner.

U prilično otvorenoj utakmici svoje šanse imali su i fudbaleri Gordi Albiona, a najbliži golu u dva navrata bio je napadač Liverpoola Daniel Sturridge.

Na dobru šansu Kostarike, nakon one Campbellove sa početka utakmice, čekalo se cijelih 20 minuta. U 22. minuti iz slobodnog udarca odlično je šutirao Celso Borges, ali je Foster to fantastično obranio i loptu skrenuo tek toliko da je ona pogodila prečku i završila u korneru.

Nakon tri izvedane kornera u 34. minuti samo minut kasnije treću dobru priliku na ovom meču imao je Sturridge, ali nije bio dovoljno precizan.

Gdje je stao u prvom, napač Engleske i Redsa, nastavio je u drugom poluvremenu. Novu dobru priliku, četvrtu obečavajuću na ovome meču, Sturridge je imao u 49. minuti susreta. Ipak onu najbolju isti igrač propustio je u 64. minuti utakmice nakon odlično duplog pasa engleski napadač šutirao je pored gola, iako je Sterling sam stajao u mnogo boljoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Deset minuta prije kraja sjajnim lob-udarcem sa nekih 16-17 metara pokušao je Wayne Rooney iznenaditi golmana Kostarike, ali je Navas odlično reagovao i loptu izbacio u korner.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, a Kostarikanci će u osminu finala sa prvog mjesta grupe 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti