Enid Tahirović najbolji golman Bundeslige

U izboru portala Handball - Woche.de

Enid Tahirović najbolji golman Bundeslige

Enid Tahirović, golman Goppingena, dobio je veliko priznanje. Sjajni reprezentativac Bosne i Hercegovine je u izboru rukometnog portala Handball – Woche.de izabran za najboljeg čuvara mreže u Bundesligi.

Od početka prvenstva je ovaj portal sastavljao tim kola i sad je na kraju sezone formirana najbolja sedmorka sa napomenom da je na nekim pozicijama više igrača jer su isti broj puta bili u timu kola.

Tahirović je najbolji golman, Hrvat Igor Vori je najuspješniji pivot, dok su bekovi Sven-Sö Christopherson iz berlinskog Fuchsea, Filip Jicha i Christian Zeitz (THW Kiel). Uz Zeitza se na mjestu desnog beka nalazi i Poljak Marcin Lijewski iz HSV-a.

Najbolje lijevo krilo je Danac Anders Eggert (Flensburg) dok su tri igrača podijelila prvo mjesto kad su u pitanju desna krila i to Vedran Zrnić (Gummersbach), Robert Weber (Magdeburg) i Christian Schone (Goppingen).

Tahirović je sa Goppingenom kojeg trenira Vladimir Petković ove sezone osvojio Kup EHF uz šesto mjesto u Bundesligi i plasman na finalni turnir Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.