Enin karijeru nastavlja u Torpedu

Napustio Zrinjski

Enin karijeru nastavlja u Torpedu · Saznajemo

H. Zilić

Vezni fudbaler Ivan Enin napustio je redove Zrinjskog početkom ovog mjeseca.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Enin će karijeru nastaviti u Rusiji.

Enin će od naredne sezone nositi dres Torpeda iz Moskve, a to će mu biti povratak na ruske terene, jer je karijeru počeo u Vytazu.

Nakon Vityaza oprobao se u latvijskoj Rigi, a nakon toga put ga je odveo u Bosni i Hercegovinu.

Prvo je nosio dres Širokog Brijega, a zatim i Zrinjskog. Za Plemiće je u minuloj sezoni odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima, dok je u Premijer ligi BiH skupio 28 nastupa uz jedan pogodak.

Ivan Enin
Ivan Enin HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

28 nastupa
24 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Pomenuti fudbaler ima 27 godina igra na poziciji zadnjeg veznog, a novi klub Torpedo ima ambicije da se kroz naredne sezone proba približiti vrhu ruskog fudbala, gdje su i nekada bili.

Enin je u Rusiji igrao od 2011. do 2016. godine, zatim jedan period 2017. godine, a ovo će biti treći povratak u Rusiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi