Enisey konačno slavio, Kikanović veoma dobar

Enisey konačno slavio, Kikanović veoma dobar

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya konačno su upisali pobjedu u košarkaškom prvenstvu Rusije. Ekipa za koju nastupa naš reprezentativni centar Elmedin Kikanović iznenađujuće je na svom parketu savladala Lokomotiv Kuban rezultatom 96:87.

Iako su gostujući košarkaši vodili tokom prve tri četvrtine, u posljednjoj se desio pravi raspad njihove igre. Enisey je ovaj period dobio rezultatom 26:9, što im je bilo dovoljno za konačan trijumf u ovom susretu. 

 

Ovo je Eniseyu tek druga pobjeda u 15 odigranih kola. Elmedin Kikanović je pružio veoma dobru partiju ubacivši 10 poena, te je na to dodao i 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.