Enisey stigao do velikog trijumfa, četiri poena Kikanovića

Pobjeda Eniseya nad Triumphom

Enisey stigao do velikog trijumfa, četiri poena Kikanovića

Danas je Enisey Elmedina Kikanovića gostovao Triumphu, a pobjedu je na kraju odnio gost, rezultatom 81:77.

Triumph je mnogo bolje otvorio susret i nakon pet minuta došao do vodstva, 11:6. Nastavila je prednost domaćina rasti, pa je Triumph prvu četvrtinu dobio, 23:13. Triumph je drugi period otvorio serijom 11:2 i vrlo brzo došao do ubjedljive prednosti. Zadržali su košarkaši domaće ekipe visoko vodstvo do odlaska na odmor i slavili, 47:31. 

 

U drugom poluvremenu vraća se Enisey, treću četvrtinu riješili su u svoju korist, rezultatom 29:14 i u posljednjih deset minuta ušli sa samo jednim poenom zaostatka. Enisey je u posljednjih deset minuta uspio doći i do preokreta, te slaviti ja vrijednu pobjedu, 81:77.

 

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Kotishevskiy sa 15 poena. Naš Elmedin Kikanović postigao je četiri poena. Kod domaćina 18 poena postigao je McKee. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije