Enisey uzeo Hukića

Bivši reprezentativac BIH našao novi angažman

Enisey uzeo Hukića

Jasmin Hukić (1979, 204 cm), bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, novi je član ruskog prvoligaša Eniseya iz Krasnoyarska.

Sa Eniseyom je potpisao jednogodišnji ugovor, a prošle sezone je za ukrajinski BC Donetsk odigrao 56 utakmica sa učinkom od 11 poena, 4.7 skokova i 2.7 asistencija po meču i sa tom ekipom je igrao finale doigravanja.

Hukić je prije Donetska odigrao jednu sezonu za Benetton iz Trevisa dok je od 2007. do 2009. bio član ljubljansek Olimpije. Tokom karijere je igrao i za Slobodu Ditu, Hapoel Tel Aviv, Hemofarm i Prokom Trefl Sopot. Za reprezentaciju BIH je igrao u periodu od 1998. do 2008.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti