Eniseyu nije pomoglo niti Kikanovićevih 17 poena

Lokomotiv završio na + 63

Eniseyu nije pomoglo niti Kikanovićevih 17 poena

Danas su u VTB ligi odigrane tri utakmice. Posebnim slovima bit će upisana pobjeda Lokomotiva iz Kubana. Na domaćem parketu je Lokomotiv uništio Kalev 114:51.

Logično, domaći košarkaši su bili raspucani, čak šestorica su bila dvocifrena. Anthony Randolph je predvodio ekipu sa 18 poena, Maxim Grigoryev je dodao 16, poen manje je ubacio Derrick Brown. U gostujućoj ekipi vrijedi izdvojiti usamljenog Franka Elegara sa 16 poena.

Enisey Elmedina Kikanovića je poražen u Rigi, VEF je bio bolji 77:75.  Gerald Robinson je pogodio dva važna bacanja, Jakovics jedno za pobjedu domaće ekipe. Upravo je Robinson sa 16 poena bio najefikasniji u domaćoj ekipi. Najbolji na drugoj strani je bio naš Elmedin Kikanović koji je za 22 minute postigao 17 poena uz 5 skokova.

Unics je također stigao do pobjede teže od očekivanog. 81:78 savladan je Avtodor. Kaimakoglou je bio blizu triple - duble učinka, završio je utakmicu sa 11 poena, 8 skokova i 9 asistencija. Prvi strijelac je bio White sa 16 poena. U ekipi Avtodora najveći teret je pdonijela trojka Fortson (18), Downs (17), Makiev (16) poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti