Enrique: Dobro je što igrači mogu u Kini zarađivati puno

Smatra trener Barcelone

Enrique: Dobro je što igrači mogu u Kini zarađivati puno

Barcelonin trener Luis Enrique stao je u odbranu igrača koji za astronomske cifre odlaze u Kinu. 

U posljednje vrijeme bogati kineski klubovi sve više iz Evrope dovode zvučna pojačanja. Posljednji u nizu koji su otišli u najmnogoljudniju zemlju na svijetu su Oscar i Tevez, a dok ih mnogi kritikuju, Luis Enrique smatra da su njihove odluke potpuno normalne. 

"Mislim da je fantastično što fudbaleri mogu da idu u Kinu i zarađuju još više novca. U svakoj profesiji normalno je da se mijenjaju poslovi, da se zarađuje više novca i da niko ništa ne kaže. Zapravo, čak vam prijatelji i čestitaju. To je sjajno, a kada ste fudbaler onda ste izdajnik, samo  vas interesuje novac. Čudno je to", izjavio je Enrique. 

Zov kineskih miliona bi mogao prihvatiti i jedan Enriqueov igrač, tačnije Arda Turan za kojeg je najveći interes pokazao tamošnji Guangzhou Evergrande.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi