Enrique: Glupo bi bilo reći da ne ovisimo o Messiju

Enrique konačno otvorio dušu

Enrique: Glupo bi bilo reći da ne ovisimo o Messiju

Endin Čaušević

Barcelona je u nedjelju u velikom derbiju protiv Atletico Madrida na gostujućem terenu slavila sa 2:1, a heroj katalonske ekipe ponovo je bio Lionel Messi.

Argentinac je u samom finišu utakmice uspio da postigne drugi gol za Barcu i tako svojoj ekipi donese veoma važna tri boda u borbi za odbranu titule prvaka Španije. Iako je Messi u posljednje vrijeme bio na udaru javnosti još uvijek je jasno da igra Barce uveliko ovisi o raspoloženju jednog od najboljih igrača svijeta.

To je potvrdio danas i Luis Enrique koji je za španske medije izjavio da bi bilo veoma glupo reći da igra katalonske ekipe ne zavisi o Messiju.

"Glupo bi bilo reći da ne ovisimo o Messiju. On je jedan od najboljih igrača svih vremena i naravno da se naša igra bazira na njemu. Ja se iskreno nadam da će Barca ovisiti o njemu još mnogo godina jer je on ovoj ekipi donio mnogo titula. Messi se trudi da da svoj maksimum na svakoj utakmici i kada je raspoložen onda ga niko ne može zaustaviti", rekao je Enrique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi