Enver Marić doživio moždani udar
Teška utakmica Letećeg Mostarca

Loša vijest iz Berlina

Enver Marić doživio moždani udar

M. Maksimović

Dok se reprezentacija BiH priprema za tešku bitku u Tirani, jedan od najvećih golmana sa ovih prostora, Enver Marić u Berlinu vodi svoju najtežu bitku.Golman koji je za vrijeme svoje karijere stekao nadimak ''Leteći Mostarac u Berlinu se oporavlja od operacije srca, ali i moždanog udara.

Popularni ''Mara'' je po završetku sezone odlučio zaključiti svoju karijeru trenera golmana u Herthi, povući se u penziju, malo odmarati u Mostaru. U međeuvremenu je bio prisiljen obaviti neugodnu operaciju na srcu koja je protekla u najboljem redu, ali se sve zakoplikovalo samo dan kasnije. Tromb u nozi se aktivirao i prouzrokovao je moždani udar odnosno oduzimanje lijeve strane.

Na golu Veleža je Enver Marić stajao više od 600 utakmica, a debitovao je protiv Crvene Zvezde na Marakani 1967.godine. 1973.godine je proglašen najboljim golmanom fudbalerom Jugoslavije, 1974.godine je branio na SP na golu Jugoslavije, a dvije godine kasnije je završio u Schalkeu. Po povratku u Velež, Marić je osvojio Kup Jugoslavije, a pa završetku igračke karijere, Mara je nastavio raditi u Veležu, vodio je također jednu sjajnu generaciju fudbalera.Nakon rata ponovo se skrasio u Njemačkoj, prvo u Fortuni sa svojim nekadašnjim saigračem Aleksandrom Ristićem pa u Herthi iz Berlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.