Odrastao sa Ronaldom i Ramosom i postaje zvijezda, a danas je šokirao oca izborom reprezententacije

Dječak je sada mladić i dominira nad vršnjacima

Odrastao sa Ronaldom i Ramosom i postaje zvijezda, a danas je šokirao oca izborom reprezententacije

Admin Čaušević

Vrlo vjerovatno ne postoji dječak koji je od prvih koraka dobio priliku da svakodnevno viđa takve fudbalske zvijezde kao što je druga generacija Galaktikosa Florentina Pereza. 

Enzo Alves, dječak koji je odrastao sa takvim imenima kao što su Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos, je sada 13-godišnjak te dominira nad svojim vršnjacima.

Riječ je o sinu legendarnog Brazilca, Marcela, koji je interesantno umjesto očevog(Vieira), odabrao majčino prezime jer ne želi da nosi breme "tatinog sina".

Talentovani napadač je danas svom ocu priredio novi šok jer je prihvatio pozive za U15 reprezentaciju Španija iako ima pravo nastupa i za Brazil.

Nakon što se oporavio od povrede i prešao cifru od 100 golova u omladinskim selekcijama Reala sada je stigao i poziv u reprezentaciju.

Oglasi

Sa 32 postignuta gola Enzo je najbolji strijelac sezone u svom uzrastu i već sada mu mnogi predviđaju veliku budućnost.

Svoj prvi ugovor sa Realom je potpisao početkom decembra. Dok ga Kraljevi ne žele izgubiti, isto se očigledno odnosi i na FS Španije.

Dok je odrastao Enzo je imao najbolje moguće mentore pa i ne čudi zašto je na putu da postane nova velika zvijezda evropskog fudbala.

Prije nekoliko godina je privukao pažnju na sebe kada je sa prvotimcima Reala dodavao loptu glavom i poslije je uspješno ubacio u veliku korpu.

Još od rođenja je zavolio fudbalsku loptu te je s ocem svaki dan išao na treninge Kraljeva što je svojevremeno priznao i sam Marcelo.

I dok mu je otac igrao na poziciji lijevog beka, Enzo se odlučio za potpunu drugačiju poziciju. Igra napadača i za sada mu ide odlično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi