Svijet fudbala uskoro će upoznati sina legende Reala - Mali je zvijer
Enzo Alves rođen je 2009. godine, ali već sada pokazuje izniman talenat i Kraljevi dosta ulažu u njega (Foto: Instagram)

Enzo je čudo u najavi

Svijet fudbala uskoro će upoznati sina legende Reala - Mali je zvijer

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Marcelo Vieira (34) proveo je čak 15 sezona u ekipi Real Madrida. Postao je ikona kluba, osvojio je sve, a Kraljevima je ostavio i sina kojem se predviđa zaista velika karijera i to ovaj 13-godišnji klinac iz utakmice u utakmicu pokazuje.

Marcelo je godinama bio jedan od najboljih bekova svijeta. Slavni Brazilac je nosio dres Reala od 2007. do 2022. godine i osvojio je apsolutno sve što je mogao u tom periodu.

On se na kraju prošle sezone oprostio od Kraljeva. Otišao je u Olympiacos, a nedavno je odlučio da se vrati u Brazil, gdje je potpisao ugovor s Fluminenseom.

U Madridu je međutim Marcelo ostavio talentovanog sina Enza Alvesa Vieiru. Ovaj 13-godišnjak igra za omladinske selekcije kraljevskog kluba i radi se o nevjerovatnom talentu.

Iako je još uvijek rano bilo šta prognozirati, stručnjaci smatraju da će Enzo postati vrhunski igrač. To svojim igrama na terenu već pokazuje.

Oglasi

On je jučer u derbiju protiv omladinaca Atletico Madrida postigao četiri pogotka u pobjedi od 5:0 i došao je do ukupno 32 pogotka u sezoni, iako je dosta vremena bio odsutan iz ekipe.

Enzo je uspio prijeći i cifru od 100 golova za omladinske selekcije Kraljeva. Svrstan je u grupu najvećih talenata iz Valdebebasa i izvjesno je da ćemo o ovom dečku čutu još dosta toga.

Interesantno je svakako da je ovaj 13-godišnjak već vezan ugovorom za Real Madrid. U decembru prošle godine u prisustvu roditelja potpisao je trogodišnju saradnju.

"Moj prvi ugovor s najvećim klubom na svijetu", napisao je tada mladi fudbaler na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marcelo je očigledno dobio istinskog nasljednika na terenu. Moguće je da će ga Enzo i nadmašiti po veličini karijere, iako je sjajni Brazilac na poziciji lijevog beka osvojio gotovo sve što je mogao u Madridu.

Mladi Enzo je velika napadačka budućnost Kraljeva i, ko zna, možda za nekoliko godina stigne na veliku scenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Članak započeli sa tim da je Marcelo osvojio apsolutno sve u Realu a završavate sa Marcelo je osvojio gotovo sve u Realu?! Citkus
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti