Euforija na Otoku i Shearer vjeruje da Engleska može do naslova
FOTO - EPA

Evropsko prvenstvo

Euforija na Otoku i Shearer vjeruje da Engleska može do naslova

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Engleske je rezultatom 2:0 u osmini finala Evropskog prvenstva savladala Njemačku.

Očekivano, nakon pobjede na Otoku je sve "eksplodiralo", navijači očekuju osvajanje naslova, a i neki bivši reprezentativci vjeruju da ovaj tim može ispisasti historiju engleskog fudbala.

Jedan od njih je i nekada sjajni napadač Alan Shearer, koji smatra da Engleska nikada neće imati priliku da osvoji Evropsko prvenstvo kao što je sada ima.

"Rekao bih da imamo dobar tim, Engleska nikada neće imati veće šanse za osvajanje Evropskog prvenstva nego sada. Igrali smo na Wembleyu. Znam da će sljedeća utakmica biti u gostima, ali ako Engleska ima dovoljno sreće da se plasira u finale, to će značiti da je odigrala šest utakmica na Wembleyu.

Ne možete tražiti više kad je takva atmosfera na ovom stadionu. Navijači su odmah iza igrača, a igrači im odgovaraju svojim emocijama", rekao je legendarni engleski napadač.

Shearer je istakao i da bi, kada bi mogao birati protivnike, izabrao upravo ove preko kojih Englezi traže put do finala.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Kada bi se protivnike moglo birati, oni bi bili isti kao i sada. Prije utakmice puno se pričalo da nećemo moći daleko, jer ćemo morati igrati s Francuskom, Portugalom ili nekim drugim. Morate pričekati i vidjeti što će se dogoditi. Pobijedili smo Njemačku i to u vrlo impresivnom stilu", zaključio je Shearer.

Podsjetimo, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva Engleska će igrati protiv Ukrajine koja je u osmini finala bila bolja od Švedske.

Top Komentari

kukuruz
Italija-Danska u finalu.
3 0
Nije.bitno
Danci uzimaju
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi