EP u futsalu: Pobjede Portugala i Ukrajine

EP u futsalu: Pobjede Portugala i Ukrajine

A. Beganović
Teme:

Odigrana su još dva susreta na Evropskom prvenstvu u futsalu. U grupi A Ukrajina je s minimalnih 1:0 savladala Rumuniju, dok je u grupi B Portugal bio bolji od Holandije (5:0).

U svom prvom susretu na Evropskom prvenstvu Ukrajina je s minimalnih 1:0 savladala Rumuniju, a jedini pogodak postigao je Sorokin u 18. minuti.

Favorizirani Portugal je bez većih problema trijumfovao u duelu sa Holandijom, a pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu.

Već u 7. minuti Matos dovodi Portugalce u vodstvo, da bi sedam minuta kasnije Queiros pogodio 2:0, a tri minuta prije kraja Kardinal zabija za visokih 3:0. I kada se očekivao kraj susreta, tačnije u 39. i 40. minuti Coehlo sa dva pogotka stavlja tačku na i u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.