Erbez: Mogli smo slaviti i s igračem manje, ali, bez obzira, čestitam igračima

Selektor kadetske selekcije BiH

Erbez: Mogli smo slaviti i s igračem manje, ali, bez obzira, čestitam igračima

Kadetska reprezentacija BiH remizirala je danas sa Islandom u susretu drugog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Susret je na kraju završen rezultatom 1:1, što nije u potpunosti zadovoljilo selektora Zorana Erbeza, koji je izjavio kako je naš tim i s igračem manje mogao postići još jedan gol i upisati pobjedu.

"I prije utakmice smo znali da nas čeka nezgodan protivnik i to se danas potvrdilo na terenu. U prvom poluvremenu smo bili bolji tim i stvorili nekoliko dobrih prilika. Isključenje našeg igrača nam je poremetilo koncepciju jer smo morali da mijenjamo formaciju, gdje smo se još više potrošili. Na kraju smo mogli i sa igračem manje da postignemo gol i dođemo do pobjede, ali nismo uspjeli. Čestitam igračima na zalaganju", kazao je Erbez.

Naredni protivnik naše selekcije je Ukrajina.

„Ukrajinci imaju kvalitetnu ekipu, možda i bolju od Islanda. Insistiraju na posjedu lopte. Pokušaćemo to da im onemogućimo i ako uspijemo možemo ostvariti cilj i proći u elitni krug kvalifikacija. U ova dva dana analiziraćemo meč sa Islandom, vidjeti gdje smo griješili i pokušati što bolje da spremimo ekipu za utakmicu sa Ukrajinom.“

Nakon dva kola po četiri boda imaju BiH i Ukrajina, dva manje Island, dok je Gibraltar posljednji bez bodova.

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Bravče vrati se u Slaviju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi