Erceg: Korak smo bliže cilju
FOTO: EPA

Zoran Erceg je Česima ubacio 20 poena

Erceg: Korak smo bliže cilju

Adnan Beganović

Koašrkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. U četvrtfinalu Srbija je nadigrala Češku (89:75), a posebno je za igru bio raspoložen Zoran Erceg koji je postigao 20 poena.

Raspoloženje u srbijanskom taboru nakon plasmana u polufinale je na vrhunskom nivou, a Miroslav Raduljica je nakon susreta pohvalio Ercega.

"Erceg je odigrao fantastično. Moram da kažem da nas je držao svojim šutevima. Jednostavno, nisu mogli da ga brane", izjavio je Raduljica nakon susreta.

"Nije susret dobijen na najsjajniji način, ali je najvažnije da je dobijena. Dobro su zatvarali neke opcije koje smo koristili u prethodnim susretima, pa smo u nastavku morali da radimo nešto drugo kako bismo dobili. Kažem, najvažnije je da smo trijumfovali", dodao je Raduljica.

Junak srbijanske reprezentacije smatra da je susret za njega i saigrače bio dosta težak.

"Bio je težak susret. Česi su se, kao što smo i očekivali, pokazali kao tvrda i dobra ekipa. Pogađao sam danas neke bitne šuteve, no sve je to stvar kolektiva. Svaki put iskoči neki drugi igrač, danas sam to bio ja. Ovo je još jedan stepenik više ka našem cilju, a svi sznamo šta je to", istakao je Zoran Erceg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.