Erdogan: Moramo iskoristiti domaći teren

Mundobasket 2010

Erdogan: Moramo iskoristiti domaći teren

Jedan od najboljih turskih košarkaša, koji nije igrao u NBA ligi, sigurno je bek Serkan Erdogan.  Erdogan je prošlo evropsko prvenstvo propustio zbog povrede, a na prethodnom SP je bio jedan od najboljih igrača Turske.

Uoči prvenstva koje će se krajem ljeta održati u Turskoj Serkam Erdogan je veoma uzbuđen i jedva čeka da počne prvesntvo.

„Prvenstvo će biti velika prilika za Tursku. Medijska kampanja je bila uspješna, kako za naš sport, tako i za zemlju u cijelini. Veoma sam zbuđen što će utakmice biti odigrane pred punim, prelijepim dvoranama punim navijača“, kaže 32-godišnji Serkan Erdogan.

190 centimetara visoki Erdogan je sezonu počeo u dresu Turk Telekoma, ali je zbog nesporazuma s upravom ovog kluba pred kraj sezone otišao u Španiju gdje igrao za Alicante.

„Došlo je do nekih nesporazuma između mene i kluba, a ideja o povratku u Španiju bila je moj san. Neki menadžeri su me zvali i ja sam imao ponude njihovih klubova. Želio sam u inostranstvo i to sam i učinio“, rekao je Erdogan.

„Kada sam stigao u Španiju do kraja sezone u ACB ligi je bilo ostalo deset kola. Međutim, zbog povrede sam odigrao samo šest utakmica, ali, srećom, odigrao sam ih onako kako sam najbolje znao. U klubu su bili zadovoljni mojim igrama i ponudili su mi novi dvogodišnji ugovor. Ne znam koliko ću još igrati, ali ću igrati sve dok mi zdravlje bude dozvoljavalo“, pun je samopouzdanja turski reprezentativac.

Na Svjetskom prvenstvu se Turska nalazi u grupi C sa Grčkom, Rusijom, Portorikom, Obalom Slonovače i Kinom, a tri najbolje ekipe izboriće plasman u osminu finala. Serkan se nada kako će Turska reprezentacija uz pomoć navijača osigurati plasman u drugi krug.

„Osjećam se veoma dobro i znam koliko mogu dati. Odigrao sam preko 70 utakmica za nacionalni tim, igrao sam za najbolje turske i evropske klubove i dokazao sam kvalitet. Najbitnije je dobiti prvu utakmicu, trebamo iskoristiti prednost domaćeg parketa što je bolje moguće“, zaključio je 31-godišnji Serkan Erdogan, jedan od najboljih evropskih tricaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.