Eren Derdiyok i Tim Wiese pojačali Hoffenheim

Babel sastavlja tim za narednu sezonu

Eren Derdiyok i Tim Wiese pojačali Hoffenheim

A. Haznadarević

Hoffenheim, jedanaestoplasirana momčad Bundeslige se u želji za boljim plasmanom naredne sezone već počela pojačavati.

Osim što su produžili ugovore sa Salihovićem i Weissom, koje smatraju temeljima ekipe Hoffenheima u narednom periodu, timu iz  Sinsheima su se pridružili bivši golman Werdera Tim Wiese i napadač Eren Derdiyok, koji je došao na Rhein-Neckar-Arenu iz Bayer Leverkusena.

 

Derdiyok će imati zadatak da popuni rupu u napadu koja je nastala odlaskom našeg reprezentativca Vedada Ibiševića u Stuttgart, a trener ekipe Hoffenheima Markus Babel smatra kako će dvadesttrogodišnji Švicarac biti veliko pojačanje za njegovu ekipu:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Eren Derdiyok je kompletan napadač i on će se savršeno uklopiti u našu koncepciju. Sretan sam što smo ga uspjeli uvjeriti da dođe kod nas", zaključio je Babel.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.