Od svih bivših i sadašnjih igrača Eric Cantona cijeni i poštuje samo dvojicu

Legendarni Francuz

Od svih bivših i sadašnjih igrača Eric Cantona cijeni i poštuje samo dvojicu

Admin Čaušević

Eric Cantona je već dugi niz godina u penziji, ali vrlo često privuče pažnju svojim izjavama.

Cantona je prerano završio karijeru. Okačio je kopačke o klin sa 30 godina, a generalni dojam je da je fudbalu mogao dati još mnogo toga.

Legendarni Francuz je igrao za osam različitih klubova, a kakao je kazao često je mijenjao sredinu zato što bi mu brzo dosadilo na jednom mjestu.

Upravo iz tog razloga Cantona je u razgovoru za The Athletic kazao kako od svih sadašnjih i bivših igrača cijeni i poštuje samo dvojicu.

Radi se o 48-godišnjem Ryanu Giggsu te 54-godišnjem Paulu Maldiniju koji su svoju cijelu karijeru proveli u Manchester Unitedu, odnosno Milanu.

"Veoma sam sretan. Još doživljavam sjajne trenutke u drugom svijetu koji je mnogo bolji nego da sam postao trener ili ostao u svijetu fudbala."

"Divim se Ryanu Giggsu i Paulu Maldiniju koji su igrali za isti klub 20 godina kao profesionalci. Ja to ne bih mogao, brzo mi to postane dosadno jer imam strast prema drugim stvarima."

Francuz je imao dosta uspjeha kao glumac nakon što se oprostio od fudbala, a prošle godine se nudio da postane sportski direktor u Manchester Unitedu.

"United bi trebao imati predsjednika, a zatim bi trebali imati direktora marketinga i onda direktora fudbala, koji je zadužen za sve odluke vezane za fudbal, pa sam im predložio da budem direktor fudbala", kazao je 56-godišnjak.

Interesantno da je Cantona zaprijetio da više neće navijati za Crvene đavole ukoliko u ovom klubu odluče da promijene naziv stadiona Old Trafforda u neko sponzorsko ime kao što je to slučaj sa stadionima Emirati (Arsenal) ili Etihad (Manchester City).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi