Ten Hag vraća u Manchester United igrača za kojeg su navijači zaboravili da je član ovog kluba

Pružit će mu šansu

Ten Hag vraća u Manchester United igrača za kojeg su navijači zaboravili da je član ovog kluba

Endin Čaušević

Manchester United na raspolaganju ima veliki broj fudbalera što trenerima pred početak sezone zna praviti velike probleme.

Ole Gunnar Solskjaer bio je na "slatkim mukama" pred početak ove sezone kada je odlučivao o igračkom kadru na koji će računati tokom sezone. Na raspolaganju je imao veliki broj igrača i jasno je bilo da ne može sve njih uvrstiti na spisak.

Igrače za koje je smatrao da mu nisu potrebni na kraju je Manchester United prodao ili je odlučio da pošalje na posudbu.

Među igračima koji su otišli na posudbu bio je i veznjakn Andreas Pereira koji je iznenadio sve odlukom da se vrati u Brazil. Pereira je potpisao za Flamengo gdje je ove sezone već odigrao 37 utakmica.

Mnogi navijači Uniteda su i zaboravili da je Pereira i dalje član ovog kluba i kako stvari stoje na ljeto će se ponovo vratiti na Old Trafford.

Engleski mediji objavili su da je Erik ten Hag odlučio da Pereira ne bude prodan ovog ljeta jer smatra da mu je igrač njegovog kalibra itekako potreban. Ten Hag će pružiti priliku Brazilcu da se dokaže što sigurno niko nije mogao očekivati.

Ipak, to i nije iznenađenje jer je poznato da su Ten Hag i Pereira sarađivali u PSV-u gdje je ovaj veznjak također bio na posudbi iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi trener Crveni đavola je itekako svjestan kvaliteta ovog veznjaka koji prethodnih godina nije imao povjerenje trenera na Old Traffordu. Većinom je igrao na posudbama, ali čini se da bi ovaj 26-godišnjak konačno mogao dobiti pravu šansu da se dokaže.

Pereirina posudba u Flamengu traje do kraja juna kada će se on vratiti u Manchester United. Brazilci neće otkupiti njegov ugovor jer smatraju da je previše 12 miliona eura koliko traži engleski klub.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi