Sve po zaslugama: Umišljenom Ten Hagu Manchester United spremio bolan udarac!

Ako se ne plasira u Ligu prvaka

Sve po zaslugama: Umišljenom Ten Hagu Manchester United spremio bolan udarac!

Eldar Ganibegović

Otkada je Sir Alex Ferguson u penziji, Manchester United više nije isti klub. Bilo je tu i tamo nekih uspona, ali godinama unazad realnost ovog kluba je jako siva. Sada ga vodi Ten Hag, koji bi za narednu sezonu mogao da dobije udara po džepu.

Manchester United igra sezonu za zaborav. Naravno, ako govorimo o dva najbitnija takmičenja, a to su svakako Premier liga i Liga prvaka.

I pored toga što je sezona za zaborav, mogla bi se završiti s jednim trofejem. Izgubljeno je finale EFL Cupa, a pobjedom protiv Coventryja izboreno je finale FA Cupa. 

Finale tog takmičenja Crveni đavoli će na Wembleyju igrati 25. maja protiv Manchester Cityja i vidjet ćemo da li mogu da dođu do drugog trofeja u sezoni.

No, situacija u Premier ligi nimalo nije bajna. United se nalazi na 7. mjestu s 50 bodova, 16 manje od Aston Ville koja je četvrta na mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Uz to, ima United i negativnu gol razliku (-1).

Shodno tome, čelnici Manchester Uniteda odlučili su da poduzmu neke korake. Očito je da Ten Hag neće napustiti klupu Uniteda, ali će zato biti ozbiljno kažnjen.

Oglasi

Kako prenose engleski mediji, nizozemskom stručnjaku plata će biti umanjena za 25%. To u slučaju da klub ne izbori mjesto u Ligi prvaka.

[related]https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1783068398856860065[/related]

A neće. Čak i da Engleska dobije peto mjesto u Ligi prvaka, Manchester United za petim Tottenhamom zaostaje čak 10 bodova i nerealno je očekivati da to nadoknadi u šest preostalih kola.

Večeras Manchester United dočekuje Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića i tu jednostavno mora osvojiti sva tri boda ako se nada bilo čemu još uvijek.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, ove je sezone Manchester United završio posljednji u grupi Lige prvaka pored Bayerna, Copenhagena i Galate, te nije ni prezimio u Evropi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Samo nam ne dirajte Erika..ostani Eriče kraljuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi