Eriksen: Tottenham je veliki klub, ali vidjet ćemo

Želi u jaču ligu

Eriksen: Tottenham je veliki klub, ali vidjet ćemo

E. Škorić

Talentirani danski reprezentativac Christian Eriksen dao je naslutiti prelazak iz Ajaxa u Tottenham.

Eriksen je dugo pozezivan s otočkim klubovima, a najviše ga žele Tottenham i Liverpool.

"Tottenham je veliki klub. Znam od Vertonghena da je dobar klub koji je zainteresovan za mene, ali nije bilo kontakata", rekao je Eriksen, dodavši:

"Ne znam hoću li napustiti Ajax. Saznat ćemo za dvije sedmice. Prema mojim saznanjima, nema pregovora. Ako dođe dobra ponuda, volio bih isprobati nešto novo, ali ako ne bude ništa, ne smeta mi da ostanem".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neki ruski klubovi su me željeli ali sam odbio bez razmišljanja. Želim a idem u neku o liga petica. Imam svoj stav, ne želim u ovim godinama ići u Rusiju. Ne zanima me novac".

Eriksen je za Ajax prošle sezone postigao 13 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.