Erikson se oprostio od Obale Slonovače

Erikson se oprostio od Obale Slonovače

Švedski stručnjak na kormilu reprezentacije Obale Slonovače, Sven-Goran Eriksson, oprostio se od te reprezentacije, Saveza i igrača nakon posljednje utakmice na SP-u i 3:0 pobjede protiv Sjeverne Koreje.

"Bilo je jasno, još dok sam preuzimao posao, da ću raditi do kraja Svjetskog prvenstva. Kraj Svjetskog prvenstva za Obalu Bjelokosti je bio jučer", izjavio je Šveđanin nakon utakmice.

Erikssona su iz Fudbalskog saveza Obale Slonovače angažovali prije tri mjeseca, nakon što su dali otkaz bh. stručnjaku Vahidu Halilhodžiću.

"Nastavak posla nakon Svjetskog prvenstva nije bio ni u jednom trenutku predmet naših razgovora. Stoga nisam razmišljao ni o čemu drugome osim odlaska po svršetku nastupa reprezentacije na SP-u ", dodao je Eriksson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.