Eriksson hvali Dungu, Brazilci se boje Drogbe

Eriksson hvali Dungu, Brazilci se boje Drogbe

Edmir Škorić

U drugom kolu skupine G sutra se na Soccer City stadionu u Johannesburgu sastaju Brazil i Obala Slonovače.

Švedski stručnjak na klupi Obale Slonovače, Sven-Goran Eriksson, hvalio je Carlosa Dungu, selektora Brazila kojeg je imao u svojoj ekipi, za vrijeme dok su obojica bili u Fiorentini.

"Poznajem Dungu jako dobro i ja sam ga doveo u Fiorentinu na godinu dana. Čak i kao igrač, on je znao taktički sve o nogometu. Jedan je od najboljih nogometaša koje sam ikada imao. Bio je fantastičan i u odbrani i u napadu. Tačno je sve znao", kazao je Eriksson, te dodao.

"Nisam iznenađen što su (Brazilci) iznimno dobro organizirani. Nije lako postići gol protiv njih".

Iako Dider Drogba ima problema sa povredom ruke, Eriksson je najavio napadača Chelseaja u prvoj postavi protiv peterostrukog svjetskog prvaka.

"Ne bi bilo iznenađenje da Drogba bude u početnom sastavu protiv Brazila. Odigrao je 25 minuta protiv Portugala (0:0) i bio nam je iznimno koristan."

Na Drogbu je upozorio i Julio Cesar, brazilski golman koji je igrao protiv Drogbe u dva navrata u četvrfinalu Lige prvaka.

"Drogba nije puno pokazao jer je u prvom susretu Lucio odigrao briljantnu utakmicu, a ni u drugoj se nije previše naigrao. Ipak, Drogba odlično šutira glavom i na poseban način šutira loptu, tako da ćemo morati na njega posvetiti dosta pažnje", dodaje Cesar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.