Eriksson objavio konačan spisak

Južna Afrika 2010

Eriksson objavio konačan spisak

Sven Goran Eriksson objavio je konačan spisak igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi na kojem će Obala Slonovače igrati u grupi „smrti“ sa Brazilo, Portugalom i Sjevernom Korejom.

Iako su bili skoro sigurni putnici u Južnu Afriku, švedski stručnjak je sa konačnog popisa igrača izostavio Abdooulayea Meitea, Emersa Faea, Yapi Yapa, Kanga Akalea i Vincenta Angbana.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Copa Barry (Lokeren), Zogbo Aristide (Maccabi Netanya), Yeboah Daniel (ASEC Abidjan).

Odbrana: Bamba (Hibernian), Boka Arthur (VfB Stuttgart), Guy Demel (Hambourg SV), Emmanuel Eboue (Arsenal), Gohouri (Wigan Athletic), Tiene Siaka (Valenciennes), Kolo Toure (Manchester City), Angoua (Valenciennes).

Sredina: Gosso Gosso (Monaco), Kader Keita (Galatasaray), Kone Kouamatien (International Curtea Arges), Gervinho (Lille), N’Dri Koffi Romaric, Didier Zokora (Séville), Ismael Tiote (Twente Enschede), Yaya Toure (FC Barcelone).

Napad: Aruna Dindane (Portsmouth), Seydou Doumbia (Young Boys Berne), Didier Drogba, Salomon Kalou (Chelsea).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.