Haaland kupio poklone svima u Borussiji, uloženi novac je zaradio za dva sata

Ima nevjerovatnu platu

Haaland kupio poklone svima u Borussiji, uloženi novac je zaradio za dva sata

Admin Čaušević

Erling Haaland se vratio u grad gdje je postao napadač svjetske klase. Sa Manchester Cityjem je gostovao Borussiji Dortmund. Na terenu je proveo samo prvo poluvrijeme, dok je meč završen bez golova. 

Haaland već 92 minute nije postigao gol, podatak koji djeluje sasvim normalno za svakog napadača, ali ne i za Haalanda koji je nemilosrdan ove sezone u svim takmičenjima.

Pep Guardiola je odlučio da ga zamijeni već na poluvremenu jer je imao blagu temperaturu te nije bio potpuno spreman za odigravanje utakmice.

"Erling je imao blagu temperaturu prije utakmice. Vidio sam da je umoran. To je razlog zašto sam ga promijenio. Dosta smo se mučili", kazao je menadžer Manchester Cityja poslije meča te nastavio:

"Prvi razlog za izmjenu je umor, drugi temperatura, a treći da je dobio udarac u stopalo. Zato nije bio u mogućnosti da igra u drugom dijelu."

Iako meč nije bio uspješan za Haalanda, njegov povratak u Dortmund je bio poseban pošto je već na izlasku iz tunela gledao pomalo nostalgično na tribine Signal Iduna Parka.

Kada je meč završe obišao je krug terenom te se pozdravio sa navijačima koji su mu ne tako davno bili najveća podrška i gdje se osjećao kao kod kuće.

Haaland je htio da obraduje svoju bivšu porodicu poklonima. Može se reći da se i nije previše "protekao" pošto je izdvojio oko 5.000 eura.

Naime, Norvežanin je kupio nekoliko desetina svojih dresova koji koštaju oko 100 eura te ih poklonio bivišim saigračima iz Borussije te uposlenicima na stadionu.

Uloženi novac Haaland je zaradio za dva sata. Sedmična plata u Manchester Cityju iznosi oko 430.000 eura što znači da svakog sata zaradi oko 2.500 eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi