Haalandovih devet golova koji se nikad neće zaboraviti: Bio je nezadovoljan jer nije zabio 11
Foto - EPA

Trenutak kada je svijet upoznao čudesnog napadača

Haalandovih devet golova koji se nikad neće zaboraviti: Bio je nezadovoljan jer nije zabio 11

M. Šljivak

Erling Haaland već gotovo dvije godine maltretira golmane širom Starog kontinenta.

Sjajni napadač eksplodirao je u dresu Salzburga, a sa fenomenalnim igrama je nastavio i u Borussiji iz Dortmunda.

Ipak, svijet fudbala je za Haalanda čuo još u maju 2019. godine na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Poljskom.

Tada je Haaland u pobjedi Norveške nad Hondurasom od 12:0 zabio devet golova, a lako se moglo desiti da učinak bude još i bolji.

VAR mu je poništio jedan pogodak, te ga je zaustavio i prilikom izvođenja penala, gdje je odluka poništena prije izvođenja.

Agent iz Hondurasa Jose Rodriguez sreo je Haalanda nakon utakmice i otrkio je detalje razgovora sa njim.

"Upoznao sam ga na aerodromu nakon što je zabio devet golova mojoj reprezentaciji. Rekao mi je da je veoma ljut jer nije postigao 11 golova. Pomislio sam, je*ote kakva mašina", rekao je Jose Rodriguez.

Pitanje je samo kakvi su krajnji dometi fantastičnog norveškog napadača koji je bez ikakve dileme već sad među najboljim igračima svijeta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

malezija
Klasa za sebe
1 1
Ecosport
Nad Hondurasom bi i ja zabio bar 7.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi