Majice norveških fudbalera su privukle pažnju: Traže zaštitu ljudskih prava u Kataru
Foto - Screenshot

Nakon poziva na bojkot

Majice norveških fudbalera su privukle pažnju: Traže zaštitu ljudskih prava u Kataru

M. Šljivak

Činjenica da je Katar dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine izazvala je brojne osude.

Mnoge demokratske države pozvale su na bojkot prvenstva zbog činjenice da se u Kataru na izgradnji stadiona krše ljudska prava, te da su migranti koji rade u ovoj zemlji savremeni robovi.

Ideja o bojkotu Mundijala krenula je u Švedskoj, nastavila se preko Nizozemske i Norveške, a fudbaleri ove selekcije su u jučerašnoj utakmici protiv Gibraltara (0:3) izašli na teren sa posebnim majicama.

Na njima je pisalo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ljudska prava na i van terena".

Tako su Norvežani poslali poruku, ali čisto sumnjamo da bi iko od fudbalera odbio igrati na Svjetskom prvenstvu ako im se ukaže prilika.

Top Komentari

dinass
A Ujguri a svi ostali potlaceni i porobljeni?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti