Zašto Haaland još nije predstavljen u Manchester Cityju?

Dva su razloga

Zašto Haaland još nije predstavljen u Manchester Cityju?

E. Ganibegović

Manchester City odavno je postigao dogovor s Borussijom Dortmund oko transfera Erlinga Haalanda. 

U petak se navršava mjesec dana od objave transfera, no Haaland do sada nije službeno predstavljen u svojoj novoj momčadi.

No, transfer je definitivno na pomolu, jer se Norvežanin već oprostio od saigrača iz Dortmunda.

Prema Manchester pressu, dva su glavna razloga zašto Haaland još nije službeno predstavljen u dresu Manchester Cityja.

Prije svega, Englezi će novac za napadača prebaciti tek 1. jula, na datum kada će se i ustvari i izvršiti transfer. Trenutno postoji samo dogovor između dva kluba za njegovu kasniju realizaciju.

Drugi razlog je taj što Haaland još nije odabrao broj.

Prema izvoru, Norvežanin i njegovi agenti čekaju da se odluči o budućnosti Gabriela Jesusa, brazilskog ofanzivca koji trenutno nosi broj 9, kojeg bi Haaland najradije nosio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Haaland se trenutno nalazi s reprezentacijom Norveške koja, kao i druge evropske selekcije, u junu igra Ligu nacija.

Sjajni napadač je donio pobjedu svojoj selekciji protiv Srbije (0:1), te s dva gola protiv Švedske (2:1). Večeras dočekuju Sloveniju, a za tri dana i Švedsku. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
ebo majku jes,ruzan a jos neskolovan,a pun ko tanker,
0 1
Mele
Sjajni napadač je donio pobjedu svojoj selekciji protiv Srbije (0:1), te s dva gola protiv Norveške (2:1). Večeras dočekuju Sloveniju, a za tri dana i Švedsku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi