Na semaforu 98. minuta, rezultat 2:2, a onda na scenu stupa zaboravljena legenda bh. reprezentacije!

Kakav povratak u život iskusnog defanzivca

Na semaforu 98. minuta, rezultat 2:2, a onda na scenu stupa zaboravljena legenda bh. reprezentacije!

E. Čaušević

Eintracht Braunschweig i Osnabruck odigrali su jučer fantastičan meč u okviru 13. kola njemačke Cvajte, a glavni junak ove utakmice bio je bosanskohercegovački defanzivac Ermin Bičakčić koji je zabio gol za pobjedu i pokazao da se ponovo "vraća u život".

Braunschweig i Osnabruck su odigrali ljepoticu jučerašnjeg programa u Njemačkoj na kojoj smo vidjeli čak pet golova, no ono što nas posebno raduje jeste da je junak bio upravo Bičakčić.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i do prednosti su stigli u 11. minuti kada je Gomez pogodio mrežu gostiju za 1:0 nakon odlične asistencije koju je upisao Krausse.

Ipak, Osnabruck se vratio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena golom Cuisancea iz penala, te je na semaforu bilo 1:1. Braunsschweig ponovo je do prednosti došao u 71. minuti golom Donkora i činilo se da je tada sve riješeno.

Međutim, u 87. minuti novi penal za goste. Ovaj put odgovornost je preuzeo Engelhardt i bio je siguran za 2:2.

Oglasi

Već tada činilo se da će to biti konačan rezultat ove utakmice, no domaći su u sudijskoj nadoknadi krenuli u totalnu ofanzivu, a upravo tada je Bičakčić stupio na scenu i zabio pogodak za veliku pobjedu Braunschweiga.

Igrala se 98. minuta kada lopta sretno dolazi do Bičakčića u petercu gostiju, a bh. defanzivac se odlično snalazi i pogađa za 3:2 i erupciju oduševljenja na Eintracht stadionu.

Za Bičakčića je ovo prvi gol u sezoni jer se tek prije nekoliko sedmica priključio Braunshweigeu i pokazao je da će biti ogromno pojačanje. Bh. fudbaler je dvije godine bio van terena zbog teške povrede, činilo se da je karijera završena, ali Bičakčić je jučer svima poslao poruku da se vratio u život.

Sigurno da će njegove partije pomno pratiti i u stručnom štabu Save Miloševića jer Bičakčić ne krije želju da ponovo želi da se vrati u reprezentaciju BiH, a ukoliko nastavi s ovakvim igrama to će sigurno biti itekako moguće.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, za Braunsshweig je ovo itekako važna pobjeda nakon serije očajnih rezultata. S ova tri boda su se pomjerili s samog dna tabele, te su posljednju poziciju prepustili upravo Osnabrucku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi