Ermin Bičakčić ostao bez trenera

Schreuder dobio otkaz

Ermin Bičakčić ostao bez trenera · Zvanično

E. Čaušević

Fudbaleri Hoffenheime proteklog vikenda remizirali su u gostima protiv Fortune Dusseldorf (2:2) u meču 30. kola Bundeslige.

Nakon nastavka prvenstva Hoffenheim je upisao dvije pobjede, dva remija i jedan poraz što očito nije zadovoljilo čelnike ovog kluba. Naime, danas je iz Hoffenheima saopšteno da su odlučili uručiti otkaz treneru Alfredu Schreuderu.

Hoffenheim je na zvaničnoj Twitter stranici potvrdio da ovaj 47-godišnjak više nije trener ovog tima, te da su postigli dogovor oko sporazumnog raskida saradnje.

Schreuder je na klupu kluba za koji igra bh. reprezentativac Ermin Bičakčić stigao pored početak ove sezone, te je nakon 33 utakmice napustio tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim je trenutno sedmi na tabeli sa 43 boda i još uvijek ima dobre šanse da izbori mjesto koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu jer im šestoplasirano Wolfsburg bježi samo dva boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi